Toinen keittiöluokka, jossa tehtiin toisen viikon maanantaina klassikot bavaroise, parfait ja souffle
Ensimmäinen viikko meni niin, että hurahti. Pikkuisen kertailtiin matkan sääntoja ja päivät täyttyivät lähiseudun nähtävyyksistä ja työstä. Mökillä ei kyllä ehditty juuri istuskella.
Lauantaina, Kanapaistipäivänä t;ihin mentiin jo klo 13, koska ensimmäinen kattaus alkoi jo klo 17. Luokkakavereita oli ilmeisesti omat työt verottaneet, koska me suomalaiset muodostimme puolet vahvuudesta ja me kokit veimme annoksia pöytiin. Ihmettelimme annoskokoja jälleen kerran: 4 hengelle meni coleslawn ja talon ranskalaisten lisäksi 1 kokonainen melko kookas kana 4 osaan jaettuna sekä yli 20 cm rivi porsaan ribsejä sekä tietenkin Gaetanin salainen Rootbeer BBQ kastike. Kastiketta ja ranskalaisia sai pyytää lisää. Lisäksi ateriaan kuului jälkiruokabuffet. Ateria oli todella edullinen, 40 Ca$ per 2 asiakasta, ja talo oli tietenkin tupaten täynnä eli 150 henkeä oli varannut pöydän.
Sunnuntaina pidimme ansaitun vapaapäivän, kävimme Ottawassa ja hieman shoppailemassa. ByWard Market-alueella on paljon myymälöitä, joista saa paikallisia ja pientuottajien tuotteita. Löysimme tuolta myös uutta ihastustamme, maple butteria. Ostoksilla ollessa kannattaa ottaa huomioon, että hintoihin lisätään aina vero eli hintalapun hintaan tulee vielä vaihteleva summa lisää! Aina eivät myyjätkään olleet oikein tietoisia veron määrästä, sanoivat vain että 10-15%. Kerjäläisiä oli kaikkialla, liikenteen seassa, kauppojen edustoilla, kaiken ikäisiä, miehiä ja naisia.
Ottawa on sopivan kokoinen kaupunki liikkua jalkaisin, auton saattoi jättää esim Gatineaun puolelle Kanadan historian museon parkkihalliin 13Ca$n hintaan ja siitä sitten sillan yli kävellen näki valtavan hienot rakennukset vastarannalla, Ottawan puolella. Historian museossa saa iltaisin 17-20 käydä ilmaiseksi, muutoin museoiden hinnat suhteellisen korkeat, esim sotahistorian museo maksoi 17 Ca$ aikuiselta.
kuva1 kipsivalos toteemista,
Kuvissa kanadalaisten suosikkiherkkuja, kuten ketsuppisipsejä
Toisessa kuvassa Onni ottaa uunista onnistuneita kohokkaitaan
Sugar pie : ei kuuleman kanadalainen, vaan Quebeciläinen perinneherkku
Sitten päästiin sugar shackiin! Nyt on vaahterasiirappisesonki ja pääsimme tutustumaan vaahterasiirapin juoksutukseen ja kunnon lumberjack ateria papuineen ja friteerattuinen possunposkineen.. Olipas melko setti. Kyllä meitä sitten pidetään hyvänä. Oppilaille tuli jostain syystä yllätyksenä, että heitä oikeasti kysellään täällä töihin. No kidding. Keittiöhenkilökunnasta on huutava pula, jopa McDonals maksaa 2 Ca$ yli minimipalkan.
- Sini
Kommentit
Lähetä kommentti