Ensimmäisen viikon antia koulusta kuvin ja sanoin...




POJAT KOKKAA...

Ylhäältä vasemmalta opiskelijakokit Veeti ja Mika.
Alhaalta vasemmalta Onni ja Mikko.
sekä tietysti mestariopettajamme Gaetan opettamassa liemen salaisuuksia!

Ensimmäinen viikko meni pitkälti tutustuessa keittiöön ja sen toiminnallisuuteen. Jokaisessa keittiössä on aina ns. oma linjastonsa johon totuttautuminen vie aikaa.
Viikon teemana oli Aasia. Paikalliset opiskelijat olivat jo aloittaneet aikaisemmin esivalmistelut joten tutuistuimme keittiöön ja toimintatapoihin pääasiassa koko viikon. Tietysti teimme paljon esivalmisteluja ja annoksia.

Koulussamme kaikki tehdään itse. Lihat käsitellään lihan leikkuuhuoneessa. Liemet keitetään alusta alkaen itse oli sitten kyseessä kala-, liha-, kana-, äyriäis- taikka kasvisliemi. Leivonnaiset ja leivät tehdään myös itse. Pakasteita ei juurikaan koulussamme käytetätä vaan kaikki tulee tuoreena. Linnut, lihat ja kalat tulevat tietysti kouluumme valmiiksi suolistettuina ja nyljettyinä. 

Esivalmistelujen jälkeen tehdään linjaston valmistelut kuntoon. Pääopettajamme ovat nostamassa annoksia yhdessä opiskelijoiden kanssa. 

Opettajat katsovat tarkkaan annokset ennen kuin lopullinen tuote on valmis.

Toinen viikko on jo erilainen. Teemana Intia! Lisää siitä taas myöhemmin. Illaksi taas kouluun koko miehistön voimin!

Alla Aasia viikon kuvia... Opettajallemme Sinille kiitokset kuvista!















Kommentit

Lähetä kommentti