Matkalla kohti uutta ja tuntematonta


Matkaan lähtö:

Vihdoin päivä koitti kun pääsimme lähtemään Kanadaan neljän kokkiopiskelijan voimin. Matkaamme lähti myös mukaan Opettaja. Lähtöpäivä oli Lauantai 9.3.2019.
Tapasimme toisemme Helsingissä lentokentällä josta matkasimme yhdessä ensimmäiseksi yöksi lentokentän hotelliin. Yksi opiskelijamme lähti Ranskaan aikaisemmalla lennolla ja muut opiskelijat lensivät perästä. Ranskassa vaihdoimme konetta joka lensi suoraan Montrealiin. Kanadaan saavuttuamme, oli yhteensä matkustamista kertynyt reippaasti yli 24 tuntia. Vietimme Montrealissa yön Hotelli Ramadassa, josta aamulla maanantaina 11.3. jatkoimme matkaamme Gatineauta kohti kouluamme jossa olemme vaihdossa. Koululta matkamme jatkui Montebelloon jossa upea asuntomme sijaitsi. Pääsimme perille asunnollemme maanantaina illasta n. 19.00 paikallista aikaa. Matkustamista oli siis kertynyt yhteensä reippaasti yli kaksi vuorokautta. Miehistöstä huomasi jokaisesta matkauupumuksen ja aikaerosta aiheuttaman väsymyksen.

Kokkiopiskelijat:

Veeti, Onni, Mika ja Mikko on ryhmärämä jotka opiskelevat eri paikkakunnilla Suomessa. Veeti Muoniossa ammatti-opisto Lappeassa, Onni Oulussa ammatti-opisto Luovissa, Mika Kajaanin ammatti-oppilaitoksessa ja Mikko Turun ammatti-instituutissa. Ikähaitari on 17-37 eli isoja poikia jo kaikki.

Matkustamisen riemua Helsinki – Montreal:

Lähdimme Finnairilla helsingistä kohti Pariisin lentokenttää. Pariisiin Mikko saapui muita jo reilusti aikaisemmin. Päästyään Ranskaan seuraavaan lentoon, Mikolla oli odotusta luvassa yli 5 tuntia. Mikko ohjastettiin toiseen terminaaliin  odottamaan jatkolentoa matkalipun osoittamalle paikalle.  Lento ei kuitenkaan lähtenyt osoitetusta paikasta. Lentolähdössä ei kerrottu että lähtöpaikka oli muuttunut. Lentokentällä pelkästään kuulutettiin että lento Montrealiin olisi myöhässä ja sekin ilmoitus tuli ranskaksi. Montrealin lennon aika kun koitti, Mikolle ei oltu edelleenkään kerrottu että lähtöpaikka oli vaihtunut toiseen paikkaan. Odotuslaiturilla johon Mikko oltiin ohjattu, sieltä ei löytynyt yhtään virkailijaa ja myöskin ilmoitustaulut olivat pimeinä. Onneksi Mikko lähti etsimään toisesta odotushallista virkailijaa ja tiedustelemaan missä mennään. Tavarat siis kantoon ja  juosten kohti uutta lähtölaituria. Noin 10 minuuttia yhtä soittoon sai juosta että Mikko ehtisi toiseen lähtöselvitykseen. Lähtöselvitys oli jo tehty Helsingissä joten Ranskan lentokentän virkailijat ihmettelivätkin miten tämä oli mahdollista. No kaikki on näköjään mahdollista, mutta tärkeintä oli kuitenkin että jokainen oli oikeassa koneessa samaan aikaan ja pääsimme pitkälle lennolle vihdoin ja viimein. Pariisista Montrealiin lento kesti noin 9 tuntia. Air Francen lento oli mahtava. Ruoka oli hyvää ja juomaa tarjoiltiin reilusti myös lennon aikana. Jokaisella paikalla oli omat näytöt joista pystyi katsomaan elokuvia, sarjoja, kuuntelemaan musiikkia sekä myös seuraamaan lentoreittiä kartalta. Lentokoneessa oli myös live-kamerat joilla pystyi katsomaan maisemia maisemista. Grönlannin kohdalla oli upea keli ja näky mitä upein. Melkein jokainen otti ikkunasta kuvia koska maisemat olivat erittäin upeat.



Saavuimme Montrealiin josta otimme vuokra-automme ja matkasta väsyneinä ajoimme suoraan Hotel Ramadaan Montrealin esikaupunkiin. Iltapalalle ja nukkumaan koska aamulla piti lähteä autolla ajelemaan kohti kouluamme.

Gatineau ja koulumme:

Saavuimme kouluumme jossa vastassa oli pääopettajamme ja huippukokki Gaetan. Tutustuimme koulun tiloihin jossa on varsin upeat puitteet. Keräsimme kaapeista mausteita ja muita ruokia asunnollemme. Tavaraa tuli moneksi päiväksi mm. noin 2 kiloa pekonia. Koululta lähdimme ajelemaan asunnollemme Montebelloon.

Lisätietoja koulustamme:
http://cfprelaislievreseigneurie.com/

Lisätietoja Montebellosta jossa asumme:


Ensimmäinen päivämme koulussa:
Koulussa oli mahtava vastaanotto. Jokaisesta tuntui kuin olisimme olleet jo pitempään opiskelemassa täällä. Ihmiset olivat ystävällisiä ja paikalliset työskentelyparimme ottivat meidät heti avosylin vastaan.  Koulussa oli Aasia –viikot menossa joten otimme työkalupakkimme esiin ja ryhdyimme heti hommiin. Päivä meni nopeasti ja opiskelupäivän  päätteeksi saimme tietää että kahden päivän kuluttua Torstaina lähdemme Ottawaan katsomaan NHL –matsia Ottawa Senators vs. St. Louis Blues ja olimme tietysti onnesta sekaisin.

Jos et muuten tiennyt, Ottawa on Kanadan pääkaupunki.

Kommentit